Bulgarian Society
Chat for students with international ancestry and overseas students.
| Announcements | Posted on | |
|---|---|---|
| Important: please read these guidelines before posting about exams on The Student Room | 28-04-2013 | |
-
Re: Bulgarian Society
Някак се надявах поне първите матури да са в нашите си училища. А така, поне в нашето у-ще, са ни пръснали навсякъде. И на двете матури сме само по трима от 12-ти клас на едно и също място, а имаме доста паралелки. Нищо, можеше и да е по-зле, имал съм късмет поне с моето разпределение.
Аз съм в НПМГ по български и в 15-то за втората. Някъде в Надежда се пада 15-то. София.
@kvvn93 Принципно не съм фен на пощите, но, доколкото знам, с препоръчано въздушно писмо е сравнително сигурно и евтино. Доставят максимум до една седмица. Не че с куриер ще ти излезе много по-скъпо, но е добра алтернатива.Last edited by rdstn; 11-05-2012 at 23:41. -
Re: Bulgarian SocietyЗаради 7ми клас са ни разпръснали толкова...нали изпитите на 12ти и 7ми клас са в едни и същи дни. Голяма мешавица и според мен отново е леееко недоизмислено, защото хора от Люлин ги пращат в Дружба, а приятели от Дружба и Драгалевци насам (към Обеделя, Люлин, Надежда).(Original post by rdstn)
Някак се надявах поне първите матури да са в нашите си училища. А така, поне в нашето у-ще, са ни пръснали навсякъде. И на двете матури сме само по трима от 12-ти клас на едно и също място, а имаме доста паралелки. Нищо, можеше и да е по-зле, имал съм късмет поне с моето разпределение.
Аз съм в НПМГ по български и в 15-то за втората. Някъде в Надежда се пада 15-то. София.
@kvvn93 Принципно не съм фен на пощите, но, доколкото знам, с препоръчано въздушно писмо е сравнително сигурно и евтино. Доставят максимум до една седмица. Не че с куриер ще ти излезе много по-скъпо, но е добра алтернатива.
Аз мисля да пусна тото, защото от всички училища в София, по Английски са ме сложили в 33 ЕГ, която е буквално на 5 крачки от нас. Но по БЕЛ съм в 73то, което е на майната си и нямам идея как се стига до него...Иначе от съседния клас от едно момиче е мойта стая по БЕЛ, а по английски момче от моя клас е в 33ЕГ, но сме в различни стаи. -
бел - туес
ае - 15то
и двете са ми на майната си :d
иначе аз съм от нпмг - успех на всички на матурите
вие готвихте ли се за тях? аз честно казано не съм си давал много зор - реших 10тина пробни матури по бел и минах помагалото на pons за английския. имам чувстото, че не съм отделил достатъчно внимание на тия матури, ама пък от друга гледна точка - надявам се да са лесни :dLast edited by Chipsan; 17-05-2012 at 15:41. -
Re: Bulgarian Societyи аз имам чувството, че нищо не съм свършила. минах едно помагало по немски, което ми е от 9ти клас и по бел само съм прочела едни анализи на една приятелка и това е! даже преди малко си изпринтих първата матура, която ще направя....(Original post by Chipsan)
бел - туес
ае - 15то
и двете са ми на майната си :d
иначе аз съм от нпмг - успех на всички на матурите
вие готвихте ли се за тях? аз честно казано не съм си давал много зор - реших 10тина пробни матури по бел и минах помагалото на pons за английския. имам чувстото, че не съм отделил достатъчно внимание на тия матури, ама пък от друга гледна точка - надявам се да са лесни :d -
Re: Bulgarian Societyхаха, тая тема по бел направо ме разби(Original post by chipsan)
как минаха матурите и баловете, абитуриентитеее? :d
ама написах цеееели 3 страници, предвид, че пиша много ситно. надявам се да е добре. теста беше повече от елементарен, като изключим осми въпрос, за който признаха най-сетне, че няма отговор, и четвърти въпрос, на който изглежда има два отговора :d ама без издънки от страна на правещите матурите не е интересно все пак. не знам колко точки ще ми дадат на темата, тезата и резюмето но над 5.50 имам при всички положения (3-4 грешки на теста, ноо силно се надявам да анулират 8ми въпрос и така и не разбрах на 4ти кой от двата отговора признават за верен)
матурата по английски - елементарна. моето оплакване беше от много тихия им запис. тук очаквам доста висока оценка, зависи колко точки ми дадат на есето
след две седмици да минат и държавните изпити за средно специално и ще има голямото релаксиране :d
балът беше чудесен. като по поръчка точно на 24ти изгря и слънце. всичко беше много хубаво, докато стигнахме чалготеката, в която влязохме след 45мин чакане и вътре буквално не можеше да станеш. лудница невероятна.
при теб? -
здравейте на всички!нова съм тук и имам няколко въпроса относно saas.
кандидатствам в глазгоу каледониан.и преди няколко дни си направих онлайн регистрацията в saas и в момента чакам да получа отговор.трябва ли след това да се изпращат други документи и възможно ли е да се сканират,а не да се изпращат по пощата? -
Здравейте, някой случайно да може да ми обясни по-подробно как се прави тоя превод и легализация на дипломата? Ще съм му много благодарна
Защото някои хора ми казват, че просто си нося дипломата на преводач и това е, други ми говорят, че трябва да я давам на мон, трети ми казват, че трябва да се дава на мон, но това преводачът го прави?! И нещо за нотариус разбрах? И знаете ли колко пари е нормално да излезе това, защото интеграл ми казват, че ако го дам при тях щели да го направят за 80 лв? И също ми казват, че можело да отнеме до 3-4 седмици, това не е ли много? Надявам се някой да сподели, защото се чудя какво да правя, за да е хем по-евтино, хем по-бързо
-
Re: Bulgarian SocietyПиши на университета и ги питай какво точно искат. В повечето случаи няма нужда от легализация, а само от превод и ще си спестиш към 100 лв.(Original post by kvvn93)
Здравейте, някой случайно да може да ми обясни по-подробно как се прави тоя превод и легализация на дипломата? Ще съм му много благодарна
Защото някои хора ми казват, че просто си нося дипломата на преводач и това е, други ми говорят, че трябва да я давам на мон, трети ми казват, че трябва да се дава на мон, но това преводачът го прави?! И нещо за нотариус разбрах? И знаете ли колко пари е нормално да излезе това, защото интеграл ми казват, че ако го дам при тях щели да го направят за 80 лв? И също ми казват, че можело да отнеме до 3-4 седмици, това не е ли много? Надявам се някой да сподели, защото се чудя какво да правя, за да е хем по-евтино, хем по-бързо
Иначе отнема горе-долу толкова, по-малко ако отидеш сам/а до МОМН.
ама написах цеееели 3 страници, предвид, че пиша много ситно. надявам се да е добре. теста беше повече от елементарен, като изключим осми въпрос, за който признаха най-сетне, че няма отговор, и четвърти въпрос, на който изглежда има два отговора :d ама без издънки от страна на правещите матурите не е интересно все пак. не знам колко точки ще ми дадат на темата, тезата и резюмето но над 5.50 имам при всички положения (3-4 грешки на теста, ноо силно се надявам да анулират 8ми въпрос и така и не разбрах на 4ти кой от двата отговора признават за верен)