Bulgarian Society
Chat for students with international ancestry and overseas students.
-
Re: Bulgarian SocietyДам, най-добре пиши на университета(Original post by kvvn93)
Здравейте, някой случайно да може да ми обясни по-подробно как се прави тоя превод и легализация на дипломата? Ще съм му много благодарна
Защото някои хора ми казват, че просто си нося дипломата на преводач и това е, други ми говорят, че трябва да я давам на мон, трети ми казват, че трябва да се дава на мон, но това преводачът го прави?! И нещо за нотариус разбрах? И знаете ли колко пари е нормално да излезе това, защото интеграл ми казват, че ако го дам при тях щели да го направят за 80 лв? И също ми казват, че можело да отнеме до 3-4 седмици, това не е ли много? Надявам се някой да сподели, защото се чудя какво да правя, за да е хем по-евтино, хем по-бързо
Аз им изпратих имейл тази сутрин и силно се надявам да не я искат легализирана, защото чакане 3-4 седмици може да ми коства много (трябва ми ънкъндишънал до края на юли, за да съм от първия поток, кандидатстващ за общежития). Ти взе ли си вече дипломата? Наще още ги бавят и ми лазят по нервите. Толкова ли директорката не може да подпечата 31 дипломи :О
-
Re: Bulgarian SocietyИ на нас не са ни ги дали... Не знам какво толкова ги правят(Original post by cvety)
Дам, най-добре пиши на университета
Аз им изпратих имейл тази сутрин и силно се надявам да не я искат легализирана, защото чакане 3-4 седмици може да ми коства много (трябва ми ънкъндишънал до края на юли, за да съм от първия поток, кандидатстващ за общежития). Ти взе ли си вече дипломата? Наще още ги бавят и ми лазят по нервите. Толкова ли директорката не може да подпечата 31 дипломи :О
-
Re: Bulgarian Societyздрасти! аз още не съм си взела дипломата, но писах на университета ми да ги питам дали може да пратя сканирана дипломата+ легализирания превод по и-мейла и те ми отговориха, че няма проблем, което само по себе си ми спестява или много пари, или много чакане по опашки в МОН. Та ако и на теб ти кажат, че може по мейл, просто трябва да си занесеш дипломата да ти я преведат някъде, което ще ти излезе към 20-30 лв. май и след това да занесеш превода в Министерство на външните работи. Това е което знам, но може и да не съм съвсем права, защото източниците ми не са много легитимни относно процедурата с превода :Д(Original post by kvvn93)
Здравейте, някой случайно да може да ми обясни по-подробно как се прави тоя превод и легализация на дипломата? Ще съм му много благодарна
Защото някои хора ми казват, че просто си нося дипломата на преводач и това е, други ми говорят, че трябва да я давам на мон, трети ми казват, че трябва да се дава на мон, но това преводачът го прави?! И нещо за нотариус разбрах? И знаете ли колко пари е нормално да излезе това, защото интеграл ми казват, че ако го дам при тях щели да го направят за 80 лв? И също ми казват, че можело да отнеме до 3-4 седмици, това не е ли много? Надявам се някой да сподели, защото се чудя какво да правя, за да е хем по-евтино, хем по-бързо
-
Re: Bulgarian Society
UCL
Architectural Association School of Architecture
Cambridge
Bath
Вторият е частен и сигурно за пръв път го чуваш, но е наистина много добър - очакват те доста безсънни нощи. Както и в UCL и Cambridge де...
За Bath само съм чувал, че е много добър в Архитектурата - не знам как стои по класации.
-
Re: Bulgarian SocietyНе мисля, че съм за тези университети, но благодаря за инфото. Btw, да не би да учиш архитектура?(Original post by amk933)
UCL
Architectural Association School of Architecture
Cambridge
Bath
Вторият е частен и сигурно за пръв път го чуваш, но е наистина много добър - очакват те доста безсънни нощи. Както и в UCL и Cambridge де...
За Bath само съм чувал, че е много добър в Архитектурата - не знам как стои по класации.
-
Re: Bulgarian Societyмомичето попита за средно добри, ти й даде топ 3 уни-та за архитектура :d(Original post by amk933)
ucl
architectural association school of architecture
cambridge
bath
вторият е частен и сигурно за пръв път го чуваш, но е наистина много добър - очакват те доста безсънни нощи. както и в ucl и cambridge де...
за bath само съм чувал, че е много добър в архитектурата - не знам как стои по класации.
-
Re: Bulgarian SocietyТъй като имам няколко приятелки, които кандидатставаха архитектура, и се стремяха към средно добри университети, съм запозната с тях. Без проблем ще те приемат да учиш архитектура в Strathclyde (бонус: в Шотландия е (т.е. безплатно) и освен това типично дават condition от 5.00). Друг такъв университет е Dundee като там са толкова неадекватни с condition-ите, че нищо чудно да ти поискат диплома 3.00. Също така Newcastle e вариант- там искат 5.50 успех обикновено, както и Robert Gordon, но там дават също неадекватни условия от типа на 5.80 за човек с predicted grade 5.30 примерно.(Original post by BloodyReny)
Здравейте, моля ви се посъветвайте ме за средно добър университет в областта на Архитектурата и Дизайна? Гледах вече някои класации, но искам и второ мнение.
Университети от рода на Bath, Cardiff и Edinburgh МНОГО трудно приемат архитектура- хора с перфектно портфолио и 6.00 бяха реджекнати, но те са далеч от средно ниво. Cambridge, разбира се, също :Д, въпреки че един мой съученик беше приет там, но с Architectural Engineering. Също така знам, че Glasgow School of Art не приеха никой от моето училище, а бяха към 5-6 човека, кандидатстващи с архитектура там.
Надявам се да съм ти помогнала
-
Re: Bulgarian SocietyПомогна ми, разбира се! Проблема е, че Dundee искат матура по рисуване, а такава няма (Complete and Pass Diploma with average of Grade 3.5 and 3.5 in a State Maturity Examination in Art and Design).(Original post by lora_s)
Тъй като имам няколко приятелки, които кандидатставаха архитектура, и се стремяха към средно добри университети, съм запозната с тях. Без проблем ще те приемат да учиш архитектура в Strathclyde (бонус: в Шотландия е (т.е. безплатно) и освен това типично дават condition от 5.00). Друг такъв университет е Dundee като там са толкова неадекватни с condition-ите, че нищо чудно да ти поискат диплома 3.00. Също така Newcastle e вариант- там искат 5.50 успех обикновено, както и Robert Gordon, но там дават също неадекватни условия от типа на 5.80 за човек с predicted grade 5.30 примерно.
Университети от рода на Bath, Cardiff и Edinburgh МНОГО трудно приемат архитектура- хора с перфектно портфолио и 6.00 бяха реджекнати, но те са далеч от средно ниво. Cambridge, разбира се, също :Д, въпреки че един мой съученик беше приет там, но с Architectural Engineering. Също така знам, че Glasgow School of Art не приеха никой от моето училище, а бяха към 5-6 човека, кандидатстващи с архитектура там.
Надявам се да съм ти помогнала
-
Re: Bulgarian SocietyНе ти трябва такова нещо- сега попитах тази моя приятелка, която евентуално ще отиде в Дънди (още не е решила) и ми каза, че за архтектура са и дали условия 4.00 диплома и две свободноизбирате лни матури над 4.00. Това е(Original post by BloodyReny)
Помогна ми, разбира се! Проблема е, че Dundee искат матура по рисуване, а такава няма (Complete and Pass Diploma with average of Grade 3.5 and 3.5 in a State Maturity Examination in Art and Design).
-
Re: Bulgarian SocietyА колко точки искат на toefl-a?(Original post by lora_s)
Не ти трябва такова нещо- сега попитах тази моя приятелка, която евентуално ще отиде в Дънди (още не е решила) и ми каза, че за архтектура са и дали условия 4.00 диплома и две свободноизбирате лни матури над 4.00. Това е
-
Re: Bulgarian SocietyИ аз съм те срещала в тийн-а :Д(Original post by amk933)
Не предполагах толкова бързо разпознаване, но няма лошо...
Интересното е, обаче, че аз не се сещам за никой, който ще учи Law...
Иначе ако има някой в Глазгоу няма да откажа мнение за университета или града като цяло :Д По-специално се интересувам а Архиктектурата. Както и хора кандидатствали с тази специалност - какво ви включваше портфолиото, какво оценки са ви искали и какъв Тойфел? -
Re: Bulgarian Society
Здравейте на всички ! Аз съм на 18 и ми предстои пътуване за Абърдийн. Специалността ми е Право с френско право и френски.
В момента чакам 7ми август, когато излизат и резултатите от техните приемни изпити, за да ми изпратят официално потвърждение, че ме приемат.
Та питам - има ли някой за натам и запазихте ли вече билетите ?
И още - колко време след потвърждението да чакам да ме приемат и за общежитие, защото аз вече кандидатствах, но статусът ми трябва да се смени на unconditional.
Не предполагах толкова бързо разпознаване, но няма лошо...