Any Czech/Slovakian people here?
Chat for students with international ancestry and overseas students.
| Announcements | Posted on | |
|---|---|---|
| Important: please read these guidelines before posting about exams on The Student Room | 28-04-2013 | |
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?to je jasné, tiež si chcem všetko, čo sa dá, vybaviť tu...no ideš sa dávať očkovať?(Original post by THESHade)
Ja vybavujem vsetkych moznych zubarov teraz tu pretoze toje tam najdrahsie a najhorsie
+ cela ta ich health care tam nestoji za vela, teda aspon v Eng, uvidim ako to bude v Skotsku. -
Re: Any Czech/Slovakian people here?JA uz asi som, ale aj ak by som nebol tak by som pravdepodobne nesiel... To sa vacsinou ockuje do krajin ako Egypt. Netvrdim ze ti to nepomoze or smth ale pokial si nebola doteraz tak to mas viacmenej to iste ako kebyze ostavas na Svk IMO. Ale mozem sa mylit(Original post by Dominika4)
to je jasné, tiež si chcem všetko, čo sa dá, vybaviť tu...no ideš sa dávať očkovať?
Ale ak ti to nezrusi ziadne plany a vsetko stihas, atd. tak sa chod, nic za to asi nedas. Len neviem ci nahodou to netreba pichnut trikrat v urcitom rozmedzi.
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?no tak to je dobre vedieť....takže, čo teraz ostáva? ´´pašovať´´ zásoby paralenu cez hranice?(Original post by THESHade)
V UK doktora ani neuvidis (pokial neni Poliak) ak neumieras.
Neviete, či sú nejaké obmedzenia na to, koľko/akých liekov je možné brať (cez ryanair, samozrejme - ja si to čeknem, len či náhodou už nemáte nejaké info...)
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?Tak ako lieky ti daju, ale taky co sestricka uzna za vhodne, a sestricka sa rozhodne ci umieras alebo nie. Ak neumieras, tak ti ona predpise. Vacsinou predpisuju na vsetko to iste(Original post by Dominika4)
no tak to je dobre vedieť....takže, čo teraz ostáva? ´´pašovať´´ zásoby paralenu cez hranice?
Neviete, či sú nejaké obmedzenia na to, koľko/akých liekov je možné brať (cez ryanair, samozrejme - ja si to čeknem, len či náhodou už nemáte nejaké info...)
Ale inac mozno na Univerzitach budu lepsi doktory ... netreba panikarit
A aj ak nie, tak ked budes mat chripku tak si spravisl slepaciu polievku a neni problem. Ale zo krabicku s roznych liekov si asi zober. Nikdy nevies ked sa ti zide daky ibalgin. -
Re: Any Czech/Slovakian people here?počúvaj, ty si nejaký informovaný(Original post by THESHade)
Tak ako lieky ti daju, ale taky co sestricka uzna za vhodne, a sestricka sa rozhodne ci umieras alebo nie. Ak neumieras, tak ti ona predpise. Vacsinou predpisuju na vsetko to iste
Ale inac mozno na Univerzitach budu lepsi doktory ... netreba panikarit
A aj ak nie, tak ked budes mat chripku tak si spravisl slepaciu polievku a neni problem. Ale zo krabicku s roznych liekov si asi zober. Nikdy nevies ked sa ti zide daky ibalgin.
...odkiaľ máš takéto ´´kuloárne´´ informácie
?....už si v UK žil, či len cez známych?
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?Parkrat som tam uz bol, zije mi tam Ujo uz zopar rokov a zopar byvalych spoluziakov tam studuje. Ale s doktormi somtu cest nastastie zatial nemal(Original post by Dominika4)
počúvaj, ty si nejaký informovaný
...odkiaľ máš takéto ´´kuloárne´´ informácie
?....už si v UK žil, či len cez známych?
Ale tak urcite sa tu dakdo kto studuje vyjadri ohladne Uni doktorov kedze to moze byt uplne ine. A mozno len znamy mali vkuse smolu na doktorov
Ale doteraz si pochvalovali iba polskych doktorov
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?ok(Original post by THESHade)
Parkrat som tam uz bol, zije mi tam Ujo uz zopar rokov a zopar byvalych spoluziakov tam studuje. Ale s doktormi somtu cest nastastie zatial nemal
Ale tak urcite sa tu dakdo kto studuje vyjadri ohladne Uni doktorov kedze to moze byt uplne ine. A mozno len znamy mali vkuse smolu na doktorov
Ale doteraz si pochvalovali iba polskych doktorov
- tak teda dúfam, že ich ani počas svojho pobytu potrebovať nebudeš....želám všetko dobré!
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?
Zdravím! Zaujímalo by ma, neviete náhodou niekto, aký je rozdiel (ak vôbec nejaký je) medzi prídavnými menami ´´Slovak´´ a ´´Slovakian´´ (ich použitím)? Ja som doteraz - v odvolaní sa na seba - používala len ´´Slovak´´, no v komunikácii s Angličanmi som postrehla, že zakaždým použili len ´´Slovakian´´ - napr. your ´´Slovakian Matura Exams´´. Sú tieto slová navzájom zameniteľné?
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?Ty si strasne slusna baba LD Vzdy sa pozdravis(Original post by Dominika4)
Zdravím! Zaujímalo by ma, neviete náhodou niekto, aký je rozdiel (ak vôbec nejaký je) medzi prídavnými menami ´´Slovak´´ a ´´Slovakian´´ (ich použitím)? Ja som doteraz - v odvolaní sa na seba - používala len ´´Slovak´´, no v komunikácii s Angličanmi som postrehla, že zakaždým použili len ´´Slovakian´´ - napr. your ´´Slovakian Matura Exams´´. Sú tieto slová navzájom zameniteľné?
Ale to by inak zaujimalo aj mna
Tiez som pouzival len Slovak a ked daky non-native speaker povedal Slovakian tak hned som si myslel ze spravil chybu
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?čo ja viem tak oficialne je to Slovak, ale všetci používajú Slovakian z dovodu mne neznámeho..asi nejaký zvyk alebo čo(Original post by Dominika4)
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?http://www.direct.gov.uk/en/Educatio...PRO=hp&CRE=pop(Original post by MJay91)
Ahoj, nevite nekdo jestli Anglie neposkytuje studentum z EU nejake prispevky? Vsichni moji kamaradi neco dostavaji a ja od CR nedostanu ani korunu, i s tema studentskejma pujckama u nas je to problem.
Tam jsou stranky pro statni pujcky na studium pro EU studenty... Ja budu posilat v pondeli, nejak jsem pozapomnela, ale snad to staci vyridit nez v rijnu zacne skola. Muzou ti pujcit az do 9tis liber na studium, ale ne na ubytovani... Tam Ti snad muze pomoct skola s scholarships and bursaries...
Jinak to chce asi hodne setrit - o co se snazim marne pul roku hhh! Kam se chystas na skolu? -
Re: Any Czech/Slovakian people here?Ahoj,(Original post by hatterska)
http://www.direct.gov.uk/en/Educatio...PRO=hp&CRE=pop
Tam jsou stranky pro statni pujcky na studium pro EU studenty... Ja budu posilat v pondeli, nejak jsem pozapomnela, ale snad to staci vyridit nez v rijnu zacne skola. Muzou ti pujcit az do 9tis liber na studium, ale ne na ubytovani... Tam Ti snad muze pomoct skola s scholarships and bursaries...
Jinak to chce asi hodne setrit - o co se snazim marne pul roku hhh! Kam se chystas na skolu?
diky za odpoved. Ja zacinam v zari studovat druhym rokem na Northumbria University. O tech pujckach na skolny vim, jinak bych si to nemohl nikdy dovolit
Kam se chystas ty?
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?A kolik ti uhradili, jestli se muzu zeptat? Ja jsem trochu nervozni, ze mi neuhradi 100% skolneho, to si muzu zase vybalit kufry... A co presne si jim poslal jako potvrzeni o prijemu rodicu - vyplatni pasky normalne? dik dk(Original post by MJay91)
Ahoj,
diky za odpoved. Ja zacinam v zari studovat druhym rokem na Northumbria University. O tech pujckach na skolny vim, jinak bych si to nemohl nikdy dovolit
Kam se chystas ty?
Ja se chystam na Reading - dejiny umeni a literatura. Oxford pry az na postgrd.
Tesim se hrozne, jsem ze skoly par let, tak jsem docela zvedava!
-
Ahoj,
Jsem z Prahy ale nerekla bysem ze jsem Ceska, protoze moje rodice jsou Vietnamci a zacinala jsem chodit do anglicky skoly kdyz mi bylo 4. Studuju v internatni skole v Anglii uz 6 let, a pristi rok bude muj posledni. Chci studovat francoustinu a cestinu v Oxfordu a zejtra zacnu letni kurz cestiny u univerzity karlova... doufam ze ziskam uroven B2
vite jestli za to dostanu UCAS body??
Diky moc and I hope this makes sense...?
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?Ahoj, ja jsem vubec vyplatni pasky posilat nemusel. Stacilo jen vyplnit osobni udaje jako jmeno, bydliste, skola etc. a vyplatili mi plnou castku. Je ale pravda, ze ja o to zadal jeste tehdy, kdyz skolny bylo £3375.(Original post by hatterska)
A kolik ti uhradili, jestli se muzu zeptat? Ja jsem trochu nervozni, ze mi neuhradi 100% skolneho, to si muzu zase vybalit kufry... A co presne si jim poslal jako potvrzeni o prijemu rodicu - vyplatni pasky normalne? dik dk
Ja se chystam na Reading - dejiny umeni a literatura. Oxford pry az na postgrd.
Tesim se hrozne, jsem ze skoly par let, tak jsem docela zvedava!
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?I don't think you'd get UCAS points for a course at Charles University. I'm not aware of there being any official Czech language testing system but I might be wrong. Nonetheless I'm fairly sure that the course will be helpful either way, Oxford doesn't accept people based on their UCAS point scores only, remember ;-)(Original post by Chiseph)
Ahoj,
Jsem z Prahy ale nerekla bysem ze jsem Ceska, protoze moje rodice jsou Vietnamci a zacinala jsem chodit do anglicky skoly kdyz mi bylo 4. Studuju v internatni skole v Anglii uz 6 let, a pristi rok bude muj posledni. Chci studovat francoustinu a cestinu v Oxfordu a zejtra zacnu letni kurz cestiny u univerzity karlova... doufam ze ziskam uroven B2
vite jestli za to dostanu UCAS body??
Diky moc and I hope this makes sense...?
Ale ak ti to nezrusi ziadne plany a vsetko stihas, atd. tak sa chod, nic za to asi nedas. Len neviem ci nahodou to netreba pichnut trikrat v urcitom rozmedzi.
Kam se chystas ty?