Any Czech/Slovakian people here?
Chat for students with international ancestry and overseas students.
| Announcements | Posted on | |
|---|---|---|
| Important: please read these guidelines before posting about exams on The Student Room | 28-04-2013 | |
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?A odkud jsi? Na rok učení máš výbornou češtinu(Original post by angielska)
Another ahoj! Tesi me a vitam vas
Bohuzel nejsem ceska, ale rozumim trochu cesky (ucim se jen rok). Je lots of czechs v anglii, ne? Co chcete ucit se v univerzite? Odkud jste v ceske republice- z Prahy/ z Brno?

V Anglii je jich hodně, ale bohužel ne v mojí škole, takže tam žádné neznám.
Na univerzitě se chci učit PPE.
Jsem z Prahy, ale už rok žiji v Anglii, v Brightonu.
A co ty?
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?Dekuju(Original post by BeritV)
A odkud jsi? Na rok učení máš výbornou češtinu
V Anglii je jich hodně, ale bohužel ne v mojí škole, takže tam žádné neznám.
Na univerzitě se chci učit PPE.
Jsem z Prahy, ale už rok žiji v Anglii, v Brightonu.
A co ty?
Jsem z anglii, ale jsem se ucila posledni rok cesky v univerzite (jen jak voleny predmet ). V ktery univerzite chces ucit se?? Brighton?
Chce jedu na prazdniny do Prahy
Praha je tak pekna!!
Have you finished your A levels/IB yet? -
Re: Any Czech/Slovakian people here?A proč sis vybrala zrovna češtinu? Je to zvláštní, ale super!!!(Original post by angielska)
Dekuju
Jsem z anglii, ale jsem se ucila posledni rok cesky v univerzite (jen jak voleny predmet ). V ktery univerzite chces ucit se?? Brighton?
Chce jedu na prazdniny do Prahy
Praha je tak pekna!!
Have you finished your A levels/IB yet?
Na jaké jsi univerzitě?
Já budu zkoušet asi Oxford, UCL, Warwick ... Ostatní zatím nevím.
Jestli pojedeš do Prahy, dej mi vědět, ukážu ti celé město
And I am gonna start A2 in September
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?Are you Polish (according to the flag?)(Original post by MagneticMeteor)
Good luck fellow Czechs. Apparently there is not many of you in the UK
I can understand what you lot are writing
I have been to Praha, Liberec, Hradec Kralove, Turnov, Tanvald and Harrachov
Well the language is pretty similar, I can talk to many polish people and understand
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?Ja jdu na prava. Competive nebo ne, na to se vykasli. Mne prijde, ze v Britanii jsou competitive uplne vsechny predmety, takze ono je to asi jedno :-) Kam chces jit studovat?(Original post by BeritV)
Tak to je super, konečně někdo
co tam budeš studovat?
Já uvažuju že si dám na PPE, ale nevím, jestli to není moc competitive
-
Re: Any Czech/Slovakian people here?Nu, budu zkoušet Oxford, Warwick, UCL a York... a právě se rozmýšlím o té čtvrté no(Original post by ywca)
Ja jdu na prava. Competive nebo ne, na to se vykasli. Mne prijde, ze v Britanii jsou competitive uplne vsechny predmety, takze ono je to asi jedno :-) Kam chces jit studovat? -
Re: Any Czech/Slovakian people here?Ty jo, to je silna ctyrka... Preju hodne stesti! Zkus jako patou Durham, i kdyz nevim, jestli se tam da studovat primo PPE. Uz mas po maturite nebo ji teprve letos budes delat?(Original post by BeritV)
Nu, budu zkoušet Oxford, Warwick, UCL a York... a právě se rozmýšlím o té čtvrté no -
Re: Any Czech/Slovakian people here?Na Nottingham Trent, De Montfort a Sheffield Hallam. Ještě mám jako záchrannou Teesside. Vim, žádná sláva, ale když já mam strach, že na ty lepší bych se nedostal(Original post by BeritV)
super, to se nám to tady pěkně rozšiřuje
kam se hlásíš?
. Zase ale na těhle univerzitách je k dispozici rok work experience, což se na těch nejlepších moc nevyskytuje. Kurzy, na který se hlásim, se zabývají marketingem a reklamou. Co ty, kam se hlásíš?

I can understand what you lot are writing