Hey there! Sign in to join this conversationNew here? Join for free

Orang indonesia, nongkrong disini yuk!

Announcements Posted on
Take our survey to be in with the chance of winning a £50 Amazon voucher or one of 5 x £10 Amazon vouchers 28-05-2016
  1. Offline

    ReputationRep:
    hai, ada yang kuliah di university of edinburgh?
  2. Offline

    ReputationRep:
    Hai guys, Salam kenal.
    Ada yang sekolah di Bellerbys Brighton gak?
    Lalu di brighton gak ada PPI? Cari di fb gk dapet.
  3. Offline

    ReputationRep:
    hai guys salam kenal aja ane mahasiswa pengen dapet temen bule gituu hwehehe kalo bisa anak UK asli, ada yang tau caranya ga?
    salam kenal juga buat temen - temen org indo yang ada di threat ini
  4. Offline

    ReputationRep:
    Hey, I'm not Indonesian, just a huge fan of the culture, and wondering where I could find "99 cahaya di langit Eropa" with English subtitles ? (I found number 2, but not number 1).
    Terima kasih !
  5. Offline

    ReputationRep:
    (Original post by MissLioness)
    Hey, I'm not Indonesian, just a huge fan of the culture, and wondering where I could find "99 cahaya di langit Eropa" with English subtitles ? (I found number 2, but not number 1).
    Terima kasih !

    i've search for english subtitles, but i didnt found for these movie.
    sorry, but if i had found i'll reply you
  6. Offline

    ReputationRep:
    halo teman2 yg tertarik kuliah di UK, ini ada list kontak PPI Cabang di UK ya. bagi yg pengen nanya2 mengenai universitas atau kota tertentu bisa langsung kontak ke sana.
    https://www.facebook.com/15289336240...2182764029959/

    hope it helps!
  7. Offline

    ReputationRep:
    Hi semuanya aku penasaran nih hehe kenapa orang indonesia kebanyakan kalau sekolah di luar negeri ngumpulnya sama orang" dari indonesia juga, kenapa jarang dengan orang lokal? Apakah karena ada diskriminasi/rasisme? Atau orang lokalnya kurang friendly?
  8. Offline

    ReputationRep:
    (Original post by Lookatthismeme)
    Hi semuanya aku penasaran nih hehe kenapa orang indonesia kebanyakan kalau sekolah di luar negeri ngumpulnya sama orang" dari indonesia juga, kenapa jarang dengan orang lokal? Apakah karena ada diskriminasi/rasisme? Atau orang lokalnya kurang friendly?
    It isn't just Indonesians, but all nationalities. I don't think it is because the local people aren't friendly, but because they can relate to each other better. When in a different country, where people speak a different language, have a different culture, eat different food etc... it can be quite a shock. I guess it is nice to be able to talk to someone who is in the same situation and who you will have much in common with.
  9. Offline

    ReputationRep:
    (Original post by The Epicurean)
    It isn't just Indonesians, but all nationalities. I don't think it is because the local people aren't friendly, but because they can relate to each other better. When in a different country, where people speak a different language, have a different culture, eat different food etc... it can be quite a shock. I guess it is nice to be able to talk to someone who is in the same situation and who you will have much in common with.
    I see your point, thanks for replying! X
  10. Offline

    ReputationRep:
    (Original post by Lookatthismeme)
    Hi semuanya aku penasaran nih hehe kenapa orang indonesia kebanyakan kalau sekolah di luar negeri ngumpulnya sama orang" dari indonesia juga, kenapa jarang dengan orang lokal? Apakah karena ada diskriminasi/rasisme? Atau orang lokalnya kurang friendly?
    ikut nambahin jawaban yg di atas ya.

    soalnya budayanya beda. misal orang2 bule ngegaulnya itu pergi minum2, sedangkan orang2 indo pergi ke mall (misalnya lho ya, ini stereotype bgt). bagi beberapa orang, mereka ga cocok atau ga bisa kalo harus pergi minum2 atau clubbing. nah ini contohnya yg membuat mereka susah gaul sama orang lokal.

    selain itu pasti ada faktor bahasa juga ya. ga semua orang indo yg bisa kuliah di luar negri itu lancar berbahasa inggris. kadang ada yg lancar writing&reading tp giliran ngomong grogi. nah itu bisa jadi masalah juga kalo orangnya ga mau berusaha.

    atau kembali lagi ke personality

    tapi tentunya ga semua orang kayak gitu. banyak juga orang lokal yg ga begitu demen pergi minum dan lebih terbuka utk temenan sama orang2 asing. banyak juga orang lokal yg malah tertarik untuk belajar bhs indo dan jadinya bisa saling mengajarkan.

    yg jelas sebagai kaum minoritas di negeri orang, kita harus membuka pikiran dan jangan menutup diri dari awal. asalkan kita bisa terbuka dan menerima kebiasaan2 orang lain yg berbeda sama kita, pasti lebih gampang buat kita cari temen.
  11. Offline

    ReputationRep:
    Hai, salam kenal semuanya.
    Saya ingin bertanya ada yang kuliah di University of Derby ?
    di Derby ada PPI jga nggak ?
  12. Offline

    ReputationRep:
    Hi everyone !
    I'm a high school student in Jakarta and want to take undergraduate study in the UK. But, it seems hard for me because of several reasons such as financial condition, visa, etc. Could anyone here tell me about financial aid or scholarships for undergraduate study to cover my tuition fees?
    thank you !
  13. Offline

    ReputationRep:
    Halo semua, aku baru bikin account di TSR dan rencana mau study di UK ambil S1 tahun depan.Hopefully dengan adanya komunitas Indonesia, kalian semua bisa membantu memberikan infromasi" untuk teman teman kita yang akan berangkat ke UK
  14. Offline

    ReputationRep:
    Hi all, Indonesian here from Tangerang, West of Java. About to take undergraduate course in criminology starting this September.
    Does anyone here lives in or near Suffolk area? Would love to hear about your experience and stories or anyone in England for that matter .
    I'm excited but also nervous about this whole study abroad.
  15. Offline

    ReputationRep:
    Halo semua

    Salam kenal, saya baru dateng di Cardiff minggu lalu, baru mulai induction week nih.
    Ada yang kuliah di USW di Cardiff??
    Ada perkumpulan apa lagi selain PPI yah klo di Wales?
  16. Offline

    ReputationRep:
    (Original post by magnasylum)
    Halo semua

    Salam kenal, saya baru dateng di Cardiff minggu lalu, baru mulai induction week nih.
    Ada yang kuliah di USW di Cardiff??
    Ada perkumpulan apa lagi selain PPI yah klo di Wales?
    hello
  17. Online

    ReputationRep:
    “For 11 months, they (our neighbours) enjoyed nice air from Indonesia and they never thanked us. They have suffered because of the haze for one month and they get upset.” - Indonesia Vice-President Jusuf Kalla (Juju)

    So we created this website to thank you specially

    http://thankyouindoforthecleanair.com/

    show your appreciation by clicking the thank you button.
  18. Offline

    ReputationRep:
    Hi! Salam kenal, nama ku Tiara
    Apa ada yang tau mengenai info jurusan International Events Management di UK, atau ada yang kuliah di Manchester Metropolitan University? Thanks a looootttt.. So happy liat ada forum orang Indonesia
  19. Offline

    ReputationRep:
    (Original post by magnasylum)
    Halo semua

    Salam kenal, saya baru dateng di Cardiff minggu lalu, baru mulai induction week nih.
    Ada yang kuliah di USW di Cardiff??
    Ada perkumpulan apa lagi selain PPI yah klo di Wales?
    Kayaknya yang kuliah di Cardiff lumayan banyak, ada kenal yang kuliah di Swansea University?
  20. Offline

    ReputationRep:
    Hallo semua
    salam kenal, saya fady, skrng lg studi di London school of Commerce
    Wahh seru juga nih ada forum orng indo haha, btw yang di forum ini semuanya dr inggris raya yah ?

Reply

Submit reply

Register

Thanks for posting! You just need to create an account in order to submit the post
  1. this can't be left blank
    that username has been taken, please choose another Forgotten your password?
  2. this can't be left blank
    this email is already registered. Forgotten your password?
  3. this can't be left blank

    6 characters or longer with both numbers and letters is safer

  4. this can't be left empty
    your full birthday is required
  1. Oops, you need to agree to our Ts&Cs to register
  2. Slide to join now Processing…

Updated: May 1, 2016
TSR Support Team

We have a brilliant team of more than 60 Support Team members looking after discussions on The Student Room, helping to make it a fun, safe and useful place to hang out.

Today on TSR

Don't be a half-term hermit

How to revise this week and still have a life

Poll
What's your biggest deadly sin?
Useful resources
US study forum

Accommodation profiles:

iQ Student Accommodation

iQ Student Accommodation

Great value student rooms in city centre locations all across the UK


X1 Lettings

X1 Lettings

Luxury student accommodation in Liverpool & Manchester.


Collegiate Accommodation

Collegiate Accommodation

"This is student living. Just better."


Scape Student Living

Vita Student

The only experience-led accommodation provider in the UK where everything is included.


The Student Housing Company

The Student Housing Company

Award-winning student accommodation - voted by 22,000 students.

Groups associated with this forum:

View associated groups
Quick reply
Reputation gems: You get these gems as you gain rep from other members for making good contributions and giving helpful advice.