Results are out! Find what you need...fast. Get quick advice or join the chat
Hey there! Sign in to join this conversationNew here? Join for free

Malaysian!!!Mari Mari Mari!!!

This thread is sponsored by:
Announcements Posted on
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    Aiya kalau dipilih untuk KN boleh tunda juga...langsung tak ada masalah
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    tak sama.. tunda u masih have to go for it.. tidak dipilih maksud tidak perlu pergi!!!hhaa..
    • 12 followers
    Offline

    ReputationRep:
    I tak terpilih.

    and apa ni semua "umur saya tua lah" punya bodoh benda? :P
    I'm 19 this June...setengah syok sebab habis high school, setengah bleh sebab hampir 20. EEEEE!!

    oh btw, apasal orang malaysia suka pigi UK ah? I seorang pergi US ke?
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    Saya ni rasa US tu terlalu berbeza la.
    Cam dalam Law, kalau belajar kat US, tak diiktiraf or something kat Malaysia. Dengar orang kata actuarial science pun beza, cara mereka kira or something
    • 1 follower
    Offline

    ReputationRep:
    Saya di sini!!! weeeeee. Helo semua! :wavey:

    Eh, saya lagi tua daripada korang semua la! Saya sudah jadi dua puluh tahun bulan november tahun lalu. tut, tut. Ahhhh tuanyer sayaaaaaaa. huhuh.

    Saya rasa ijazah undang-undang dekat US tidak dapat pengikhtirafan kerana undang-undang di US lain daripada di Malaysia padahal UK punya is more or less the same dengan Malaysia punya sebab Malaysia ikut undang-undang UK actually - the Common law etc since we were once occupied by the British and thus, were influenced by their law as well.

    Ahhhh see, saya tak boleh cakap BM fluently lagi. Ugh, more incline to mix them both languages, Malay and English, together.
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    yalo i tend to campur eng and malay... hehe...really sudah karat...

    semua orang sibuk ke? tak ada orang nak post sini~~:-(
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    yo ppl
    am Malaysian too
    very glad to meet u guys!!
    • 12 followers
    Offline

    ReputationRep:
    I tau tak sama...tapi takkan diaorang kat Malaysia nak discriminate US educated punya orang kan?
    actually..Malaysia punya kerajaan pun dah ban Pan-Asian models...
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    I rasa bukan sengaja nak discriminate. I think kebetulan apa yang diajar kat US tak sesuai guna kat sini for some stuff, so terpaksa lah...

    Anywho, Tahun Baru Cina minggu depan...umm...yay? :p:
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    Banyak orang pergi ke US juga Strawberi...mengikuti kursus-kursus dalam bidang kejuruteraan, MBA dan sebagainya...Walaupun US ada banyak uni yang termashyur sekali, tetapi aku rasa banyak orang di Malaysia masih berpendapat bahawa ijazah dari UK lebih berprestij. Pelajar-pelajar terbaik di kolej aku semuanya pergi ke UK (17 ke Oxbridge, dan banyak lagi ke London Colleges) dan sebagaimana yang saya tahu tiada yang melanjut pelajaran mereka di US.
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    (Original post by Baby1002)
    yalo i tend to campur eng and malay... hehe...really sudah karat...

    semua orang sibuk ke? tak ada orang nak post sini~~:-(
    Macam mana dengan LSE? Sudah dapat tawaran belum ni?
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    BELUM.... see my sig.. ALLAH saya mau tawaran saya desperately!!!
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    (Original post by Blaen)
    I rasa bukan sengaja nak discriminate. I think kebetulan apa yang diajar kat US tak sesuai guna kat sini for some stuff, so terpaksa lah...

    Anywho, Tahun Baru Cina minggu depan...umm...yay? :p:
    yaya Tahun Baru Cina minggu depan!! sangat syok ni!!!! excited@!!!!!!!

    Siapa lagi sini akan menyambut perayaan ini???
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    (Original post by Mangekyou Sharingan)
    Banyak orang pergi ke US juga Strawberi...mengikuti kursus-kursus dalam bidang kejuruteraan, MBA dan sebagainya...Walaupun US ada banyak uni yang termashyur sekali, tetapi aku rasa banyak orang di Malaysia masih berpendapat bahawa ijazah dari UK lebih berprestij. Pelajar-pelajar terbaik di kolej aku semuanya pergi ke UK (17 ke Oxbridge, dan banyak lagi ke London Colleges) dan sebagaimana yang saya tahu tiada yang melanjut pelajaran mereka di US.
    sangat sangat banyak ni!!!!!! kolej saya (kamu tau mana satu) tiada orang dapat tawaran daripada oxbridge tahun lepas, tahun ini ada 2 ..
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    (Original post by Baby1002)
    sangat sangat banyak ni!!!!!! kolej saya (kamu tau mana satu) tiada orang dapat tawaran daripada oxbridge tahun lepas, tahun ini ada 2 ..
    Eh? Ingat ada tiga...ada cikgu kata seorang dapat oxford?

    Aku juga akan menyambut tahun baru cina minggu depan...tak sabar-sabar lagi nak balik kampung...actually aku just nak cuti saja
    • 1 follower
    Offline

    ReputationRep:
    Masa saya lawat kawan saya dekat Oxford tahun lalu, saya tak nampak pon any Malaysians. :s: Hmm...mungkin dia orang semua pergi kolej lain daripada kawan saya, hah.
    • Thread Starter
    • 1 follower
    Offline

    ReputationRep:
    yae!! Tahun baru cina akan datang soon!!! woop woop!!! aku off kerja dua minggu!!! Dapat duit free dua minggu!!!

    Ku ingat UK better than US kerena orng kad sana gila punya!! Tembak orang random!!! :eek:
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    (Original post by speedstacker)
    yae!! Tahun baru cina akan datang soon!!! woop woop!!! aku off kerja dua minggu!!! Dapat duit free dua minggu!!!

    Ku ingat UK better than US kerena orng kad sana gila punya!! Tembak orang random!!! :eek:
    Alamak...alasan apa ini?

    Sedihlah...tak boleh balik ke JB tahun ni untuk merai TBC...maksudnya tak ada ang pow!!!!!arghhhhhhhhhhhhh!!!!:mad:
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    Come to think about it, tahun lepas punya ang pow pun saya belum buka la....

    Eh eh eh >_>
    • 0 followers
    Offline

    ReputationRep:
    (Original post by Blaen)
    Come to think about it, tahun lepas punya ang pow pun saya belum buka la....

    Eh eh eh >_>
    Ah haha, mana boleh...tak belanja makan ke?

Reply

Submit reply

Register

Thanks for posting! You just need to create an account in order to submit the post
  1. this can't be left blank
    that username has been taken, please choose another Forgotten your password?
  2. this can't be left blank
    this email is already registered. Forgotten your password?
  3. this can't be left blank

    6 characters or longer with both numbers and letters is safer

  4. this can't be left empty
    your full birthday is required
  1. By joining you agree to our Ts and Cs, privacy policy and site rules

  2. Slide to join now Processing…

Updated: September 11, 2013
New on TSR

GCSE mocks revision

Talk study tips this weekend

Article updates
Useful resources
Reputation gems: You get these gems as you gain rep from other members for making good contributions and giving helpful advice.