Η Ελληνική Κοινωνία
Chat for students with international ancestry and overseas students.
-
Re: Η Ελληνική Κοινωνίαhahaha fair enough(Original post by *Corinna*)
Αυτοί τον λένε μάστερ αλλα δεν αναγνωρίζεται ως μάστερ απο τα αλλα πανεπιστήμια. Ο φίλος μου εμένα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη μάστερ αλλα παρ ολα αυτά κάνει το μάστερ του τωρα σε άλλο πανεπιστήμιο οποτε προφανώς λέει μαλακίες. Κατάλαβα τι εννοείς, νομίζω δεν είναι μόνο engineering, ένας γνωστός μου το έκανε για physics.
-
Re: Η Ελληνική Κοινωνία
Ο γιος μου πέρισυ έγινε δεκτός σε Edinburgh, Durham, Imperial, Manchester και Lancaster για θεωρητική φυσική. Διάλεξε το Durham και σπουδάζει εκεί.
Η θεωρητική φυσική είναι τετραετής στο Durham (και σε όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας). Ο τελευταίος χρόνος είναι μεταπτυχιακό. Αν δεν καταφέρεις να πάρεις στα 3 χρόνια του bachelor θαθμούς για να σε δεχθούν στο 4ο έτος, σου δίνουν Bachelor στη φυσική. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλες τετραετείς σπουδές.
Αν επέλεγε Edinburgh θα έκανε 5 χρόνια.
Γενικά στη Σκωτία το bachelor είναι τετραετές. Νομίζω όμως ότι για μη Σκωτσέζους υπάρχει η δυνατότητα σύμπτυξης των σπουδών σε τρία χρόνια. Μάλλον πας κατ' ευθείαν στο 2ο, μετά από κάποια τεστ. Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.
Υ.Γ. Πρώτη φορά γράφω, αν και σας διαβάζω από καιρό. Ελπίζω να βοηθήσω σε κάποια θέματα που γνωρίζω.Last edited by apost; 05-08-2012 at 12:55. -
- Location: a place of settlement, activity, or residence. Synonym: Place Awesome Points: 7
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαWelcome to the greek community(Original post by apost)
Ο γιος μου πέρισυ έγινε δεκτός σε Edinburgh, Durham, Imperial, Manchester και Lancaster για θεωρητική φυσική. Διάλεξε το Durham και σπουδάζει εκεί.
Η θεωρητική φυσική είναι τετραετής στο Durham (και σε όλα τα πανεπιστήμια της Αγγλίας). Ο τελευταίος χρόνος είναι μεταπτυχιακό. Αν δεν καταφέρεις να πάρεις στα 3 χρόνια του bachelor θαθμούς για να σε δεχθούν στο 4ο έτος, σου δίνουν Bachelor στη φυσική. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλες τετραετείς σπουδές.
Αν επέλεγε Edinburgh θα έκανε 5 χρόνια.
Γενικά στη Σκωτία το bachelor είναι τετραετές. Νομίζω όμως ότι για μη Σκωτσέζους υπάρχει η δυνατότητα σύμπτυξης των σπουδών σε τρία χρόνια. Μάλλον πας κατ' ευθείαν στο 2ο, μετά από κάποια τεστ. Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη.
Υ.Γ. Πρώτη φορά γράφω, αν και σας διαβάζω από καιρό. Ελπίζω να βοηθήσω σε κάποια θέματα που γνωρίζω. -
Re: Η Ελληνική Κοινωνία
Καλημέρα κι απο μένα!!
Και η ανακούφιση μου ένιωσα όταν είδα Ελληνικό thread δεν περιγράφεται!!
Αν και το βρίσκω λιγάκι δύσκολο...Μήπως σπουδάζει κανείς ή σκοπεύει να πάει για σπουδές στο Royal Conservatoire of Scotland???
Ή σε κάποια άλλη σχολή πάνω σε Technical and Production Arts, Technical Theatre, Lighting Design και τα συναφή???
Μιας και προς το παρόν ψάχνω στα κρυφά απο όλους για σπουδές, θα θελα κάποια γνώμη - βοήθεια (ελεήστε το άσχετο και τέτοια
)
Last edited by Vasso; 06-08-2012 at 16:51. -
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΓνωρίζεις βέβαια ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα δεν είναι πανεπιστήμιο;(Original post by Vasso)
Καλημέρα κι απο μένα!!
Αν και το βρίσκω λιγάκι δύσκολο...Μήπως σπουδάζει κανείς ή σκοπεύει να πάει για σπουδές στο Royal Conservatoire of Scotland???
Ή σε κάποια άλλη σχολή πάνω σε Technical and Production Arts, Technical Theatre, Lighting Design και τα συναφή???
Μιας και προς το παρόν ψάχνω στα κρυφά απο όλους για σπουδές, θα θελα κάποια γνώμη - βοήθεια (ελεήστε το άσχετο και τέτοια
)
Ωστόσο αναμένεται από του χρόνου να πάρει πανεπιστημιακό στατους μαζί με άλλα 9 ακόμη ιδρύματα! -
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΝαι το ξέρω, έτσι κι αλλιώς για τις συγκεκριμένες σπουδές που δε βρίσκω εδώ πάω και όχι για ένα ''χαρτί'' ακόμα...(Original post by greekguy)
Γνωρίζεις βέβαια ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα δεν είναι πανεπιστήμιο;
Ωστόσο αναμένεται από του χρόνου να πάρει πανεπιστημιακό στατους μαζί με άλλα 9 ακόμη ιδρύματα!
Έχω την εντύπωση βέβαια ότι δίνει bachelor degree μέσω ενός άλλου πανεπιστημίου προς το παρόν!
Το ψάχνω ακόμα αλλά έχω ενθουσιαστεί τόσο με το περιεχόμενο των σπουδών (+οτι στη Σκωτία είναι επιδοτούμενες οι σπουδές) που θα τη βάλω πρώτη επιλογή!
Το έχεις ψάξει με τα conservatories γενικά ή έτυχε να ξέρεις για το συγκεκριμένο??
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση παρεμπιπτόντως!!
-
Re: Η Ελληνική Κοινωνίαόχι, αλλά μετά από 1 χρόνο γεμάτο ψάξιμο, έχω μάθει τα πάντα! Είμαι ένας φορητός complete university guide πια!!(Original post by Vasso)
Ναι το ξέρω, έτσι κι αλλιώς για τις συγκεκριμένες σπουδές που δε βρίσκω εδώ πάω και όχι για ένα ''χαρτί'' ακόμα...
Έχω την εντύπωση βέβαια ότι δίνει bachelor degree μέσω ενός άλλου πανεπιστημίου προς το παρόν!
Το ψάχνω ακόμα αλλά έχω ενθουσιαστεί τόσο με το περιεχόμενο των σπουδών (+οτι στη Σκωτία είναι επιδοτούμενες οι σπουδές) που θα τη βάλω πρώτη επιλογή!
Το έχεις ψάξει με τα conservatories γενικά ή έτυχε να ξέρεις για το συγκεκριμένο??
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση παρεμπιπτόντως!!
ρώτα με ό,τι θες για οποιοδήποτε university! -
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΕίναι ένα μεγάλο θέμα ναι...(Original post by greekguy)
Υπάρχουν και άλλα conservatoires στην Αγγλία, στοο birmingham νομίζω και αλλού! αλλά το θέμα σου φαντάζομαι είναι τα δίδακτρα!
-
- Location: a place of settlement, activity, or residence. Synonym: Place Awesome Points: 7
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΚαλησπέρα και καλώς ήρθες στο greek community!(Original post by Vasso)
Καλημέρα κι απο μένα!!
)
Για πότε σκοπεύεις να ξεκινήσεις, για το 2013?
Τι ακριβώς εννοείς ότι ψάχνεις κρυφά? -
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΝαι ρε, είναι και ένας-δύο άλλοι που έχουν μανία να κάνουν neg σε εμένα και την Κορίνα όλη την ώρα (δες το post μου πιο πάνω).(Original post by greekguy)
Παιδιά το είδατε?
Κάποιος (κανας χαζοτούρκος) πήγε στο πρώτο post στη σελίδα ένα και πάτησε αρνητικό! αν είναι δυνατόν. Μόλις πάτησα ένα θετικό.! Πηγαίντε να δείτε και γενικά στη πρώτη σελίδα!
ρε με τους τρελούς κάθε μέρα...
Εμείς τουλάχιστον βλέπουμε ποιος είναι.
Παρεπμπιπτόντως, είχα στείλει και μνμ πριν, σήμερα, σε έναν που μας έκανε neg και είπε ότι βαράει negs στην τύχη, κι ότι he is sorry..
Η πλάκα είναι ότι ούτε που τους είχαμε ξανασυνατήσει κάπου, ο τόπος έχει γεμίσει trolls.Last edited by Spairos; 06-08-2012 at 21:17. -
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΚαλησπέρα και καλώς σας βρήκα!(Original post by Spairos)
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο greek community!
Για πότε σκοπεύεις να ξεκινήσεις, για το 2013?
Τι ακριβώς εννοείς ότι ψάχνεις κρυφά?
Για 2013 entry εννοω..
Κρυφά εννοώ ότι δεν λέω ακόμα τίποτα σε φίλους και οικογένεια οπότε δεν μπορώ να εχω βοήθεια απο εκεί...θα το μάθουν κανένα μήνα πριν φύγω...
Γι αυτό και ήρθα εδώ για βοήθεια
-
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΚανένα μήνα πριν φύγεις? Χαχα, θα τους πέσει βαρύ(Original post by Vasso)
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!
Για 2013 entry εννοω..
Κρυφά εννοώ ότι δεν λέω ακόμα τίποτα σε φίλους και οικογένεια οπότε δεν μπορώ να εχω βοήθεια απο εκεί...θα το μάθουν κανένα μήνα πριν φύγω...
Γι αυτό και ήρθα εδώ για βοήθεια

Οκ λοιπόν να σε βοηθήσουμε όσο παραπάνω μπορέσουμε τότε για να είσαι προετοιμασμένη.
Συνεπώς ποιός είναι ο σκοπός σου αφού πάρεις το πτυχίο? -
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΕίσαι κ εσυ subscriber? δεν το ειχα προσέξει. Εγω πάω κ τους κάνω neg όταν με κάνουν, και λέω κ στο φίλο μου να τους κάνει οποτε πανε -12 χαχα.(Original post by Spairos)
Ναι ρε, είναι και ένας-δύο άλλοι που έχουν μανία να κάνουν neg σε εμένα και την Κορίνα όλη την ώρα (δες το post μου πιο πάνω).
Εμείς τουλάχιστον βλέπουμε ποιος είναι.
Παρεπμπιπτόντως, είχα στείλει και μνμ πριν, σήμερα, σε έναν που μας έκανε neg και είπε ότι βαράει negs στην τύχη, κι ότι he is sorry..
Η πλάκα είναι ότι ούτε που τους είχαμε ξανασυνατήσει κάπου, ο τόπος έχει γεμίσει trolls. -
Re: Η Ελληνική Κοινωνίαχαχα! Ναι, μάλλον, απλά δε θέλω να με αποτρέψει κανένας απο το στόχο μου με σχόλια περί οικονομικών, που θα πας εκει στην ξενιτιά κοπέλα πράμα και τέτοια(Original post by Spairos)
Κανένα μήνα πριν φύγεις? Χαχα, θα τους πέσει βαρύ
Οκ λοιπόν να σε βοηθήσουμε όσο παραπάνω μπορέσουμε τότε για να είσαι προετοιμασμένη.
Συνεπώς ποιός είναι ο σκοπός σου αφού πάρεις το πτυχίο?
Λοιπόν...έχω ήδη ένα πτυχίο (2 σε 1 για την ακρίβεια) είμαι Ηλεκτρολόγος Εκπαιδευτικός - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Με το συγκεκριμένο Bachelor που θέλω να κάνω θα πάρω επιπλέον γνώσεις πάνω στο stage management και Lighting Design, οπότε θα μπορέσω να δουλέψω σε ένα περισσότερο καλλιτεχνικό επάγγελμα όπως αυτό του LD ή Props maker, κλπ...
Ίσως κάνω και ένα μεταπτυχιακό συγκεκριμένα πάνω στο Lighting Design αργότερα, αλλά προς το παρόν σκέφτομαι πόσο ενδιαφέρον θα είναι να δουλέψω στο θέατρο, παραστάσεις, συναυλίες κλπ
-
Re: Η Ελληνική Κοινωνίαπότε έφτασες τα 4500 χιλιάδες μνμ!! πωπω! πόσα χρόνια γράφεις;(Original post by *Corinna*)
Είσαι κ εσυ subscriber? δεν το ειχα προσέξει. Εγω πάω κ τους κάνω neg όταν με κάνουν, και λέω κ στο φίλο μου να τους κάνει οποτε πανε -12 χαχα. -
Re: Η Ελληνική ΚοινωνίαΧαχα απο το 2008.(Original post by greekguy)
πότε έφτασες τα 4500 χιλιάδες μνμ!! πωπω! πόσα χρόνια γράφεις;

)