Polish Thread
Chat for students with international ancestry and overseas students.
-
Re: Polish ThreadHeh, no wlasnie, tak to jest. Ja tez zauwazylem ze juz gorzej pisze, popelniam duzo bledow a jestem tutaj dopiero od ponad 3 lat(Original post by belis)
Mowie po Polsku. To moj ojczysty jezyk. Z pisaniem po 5 latach w UK jest troche gorzej. Moja ortografia i gramatyka sie powoli podupada.
-
Re: Polish Thread(Original post by ddariaa)
Ja dopiero na pierwszym roku i odkrywam 'uroki' PBL... Trudno bylo sie Tobie przyzwyczaic? Ja jakos nie moge zlapac rytmu poki co...
Nie tak trudno. Zdawalam w UK A levels i sie sama przygotowywalam do egzaminow z niemieckiego i polskiego, wiec mialam troche wprawy w 'self study'. Inna sprawa, ze len ze mnie i jak tylko jest okazja zeby sie wymigac od nauki to ja pierwsza. Moja anatomia najbardziej na tym ucierpiala, bo mnie nie za bardzo interesuje. Teraz troche zaluje ze sie bardziej nie przykladalam przez te pierwsze lata, bo koniec studiow juz za rogiem.
-
Re: Polish Thread
Ja tez zdawalam A-levels tutaj , ale w tym roku dopadl mnie TAKI len i jakos nie moge zmotywowac sie do nauki, co jest przerazajace! Zawsze znajdzie sie cos innego- albo musze isc do pracy, albo jakies extra zajecia etc. Ja wlasnie anatomie uwielbiam i strasznie zaluje, ze nie mamy tutaj porzadnych wykladow
A czy Ty tez zdajesz koncowe egzaminy na 4 roku? Wiesz juz jaka chcesz robic specjalizacje?
-
Re: Polish Thread
Dzieki Bogu my zajemy koncowe egzaminy na poczatku piatego roku (zarowka) albo po koniec. Wykladow mi szczegolnie nie brakuje. Nie moge w miejscu nigdy usiedziec i sie skoncentrowac przez dluzej niz godzine wiec caly dzien wyklaow bylby mordega. Mysle o specjalizacji z anastezjologi. A ty?

)?
most beautiful girls in the world
though my spelling and grammar is toss these days, the sentiment remains the gospel truth.
A czy Ty tez zdajesz koncowe egzaminy na 4 roku? Wiesz juz jaka chcesz robic specjalizacje?