Polish Thread
Chat for students with international ancestry and overseas students.
| Announcements | Posted on | |
|---|---|---|
| Important: please read these guidelines before posting about exams on The Student Room | 28-04-2013 | |
-
Re: Polish ThreadJa mysle jestem na etapie 'bede neurologiem', ale to sie zapewne jeszcze duzo razy zmieni(Original post by belis)
Dzieki Bogu my zajemy koncowe egzaminy na poczatku piatego roku (zarowka) albo po koniec. Wykladow mi szczegolnie nie brakuje. Nie moge w miejscu nigdy usiedziec i sie skoncentrowac przez dluzej niz godzine wiec caly dzien wyklaow bylby mordega. Mysle o specjalizacji z anastezjologi. A ty?
A pracujesz moze part-time? Bo ja sie wlasnie zastanawiam, czy bede w stanie pracowac i studiowac jak bede na dalszych latach (a nie ukrywam ze bede potrzebowala pracy)...Spotkalas moze jakis Polakow studiujacych medycyne w Manchesterze?
-
Re: Polish ThreadPracuje, pracuje. Jestem clinical support worker z NHS Professionals. Nawet na dobre mi to wychodzi. Sie zawsze mozna czegos przez osmoze nauczyc jak sie ciagle jest w szpitalu. Teraz glownie pracuje w sobote na nocna zmiane na chirurgicznej izbie przyjec (surgical admission unit). Przydatne doswiadczenie bo jako student z reguly widzisz pacjentow w normalnych godzinach przyjec i zadko kiedy z ostra prezentacja. Wszyscy na oddziale wiedza, ze studiuje medycyne i jak jest czas to co niektory lekarz mnie nawet pouczy troche. Czasem to mi szpital bokami wychodzi jak mam jakas bardziej intensywna rotacje i musze byc na praktykach codzinnie +pracowac w weekendy, ale z reguly nie jest tak zle.(Original post by ddariaa)
Ja mysle jestem na etapie 'bede neurologiem', ale to sie zapewne jeszcze duzo razy zmieni
A pracujesz moze part-time? Bo ja sie wlasnie zastanawiam, czy bede w stanie pracowac i studiowac jak bede na dalszych latach (a nie ukrywam ze bede potrzebowala pracy)...Spotkalas moze jakis Polakow studiujacych medycyne w Manchesterze?
Jakos nie spotkalam nikogo z Polski. Moze teraz w mlodszych rocznikach wiecej osob bedzie, ale ja teraz tylko w szpitalu jestem i na uniwerek nie zachodze za czesto. -
Re: Polish ThreadJa tez mieszkam w UK(Original post by Lilija)
Taaaak
Tak jak w podpisie
Juz tutaj mieszkam, wiec nie chce sie wynosic daleko
A w Polsce jestem z Lublina.
P.S.
A my tak mozemy sobie po polsku tutaj? ;>
ale mimo wszystko chce sie wyniesc na studia jak najdalej od domu, heh.
Hm mysle ze mozemy tutaj pisac po Polsku. Wkoncu od tego jest ten dzial
-
Re: Polish ThreadA gdzie zdajesz, bo jakos mi to umknelo w czasie czytania watku?(Original post by onlybarca)
Ja tez mieszkam w UK
ale mimo wszystko chce sie wyniesc na studia jak najdalej od domu, heh.
Hm mysle ze mozemy tutaj pisac po Polsku. Wkoncu od tego jest ten dzial

Ja sie przeprowadzac nie chce, bo za czesto by juz to bylo :P
No to piszemy po polsku
Na yougofurther nie mozna za to pisac w jezyku innym niz angielski
-
Re: Polish ThreadNapisz do mnie na MSN albo gg(Original post by Lilija)
A gdzie zdajesz, bo jakos mi to umknelo w czasie czytania watku?
Ja sie przeprowadzac nie chce, bo za czesto by juz to bylo :P
No to piszemy po polsku
Na yougofurther nie mozna za to pisac w jezyku innym niz angielski
Wyslalem Ci moj numer gg.
-
Re: Polish Threadja zdaje, ale za rok(Original post by Digsy333)
o polski temat
witam,
Anka
czy ktoś tu może zdaje polską maturę ?
a czego chciałabyś się dowiedzieć?
@Bear_Grylls
I know a lot of Kaczmarków
This is one of the most popular surnames in Poland, really.
So you have polish origin, don't you?
As far as Polish Language is concerned, I can teach you some words. -
Re: Polish ThreadYeah ive noticed its quite a common name, My grandad was polish, and ive kept the name since then, i dont mind, i guess its a bit different(Original post by Velitus)
ja zdaje, ale za rok
a czego chciałabyś się dowiedzieć?
@Bear_Grylls
I know a lot of Kaczmarków
This is one of the most popular surnames in Poland, really.
So you have polish origin, don't you?
As far as Polish Language is concerned, I can teach you some words.
-
Re: Polish ThreadYeah, you're distinct from other people which have such boooring British surnames(Original post by Bear_Grylls)
Yeah ive noticed its quite a common name, My grandad was polish, and ive kept the name since then, i dont mind, i guess its a bit different
Some difference won't hurt.
Yeah. It seems to me that Polish ancestors were everywhere
-
Re: Polish Thread
Don't listen to him. He just says that because he probably comes from Krakow or Poznan where they don't particulary like Warsaw and people living there
You know... they're all jealous
Warsaw is a beautiful city and I'm sure it's a very interesting place to see for foreign tourists. It's very original and has its own atmosphere which I love. You can't compare Warsaw to any other place in Poland
Have a look at the photos:
http://www.ziolek.pl/fotografie/wars...lice/index.htm
?