Turn on thread page Beta
    Offline

    1
    ReputationRep:
    (Original post by jxssamy)
    Seriously? I found it quite easy apart from the last question and the seatbelt question cos i didnt know how to get 4 marks.
    There were mixed feelings in my school but overall I'd say everyone found it easier than usual.
    The seatbelt one baffled me too. For two marks I wrote how it increases impact time and therefore reduces impact on your body and then I just waffled on about how it stops you flying through the windscreen and getting cut by broken glass.
    It didn't seem worth of four marks though tbh
    Offline

    2
    ReputationRep:
    (Original post by hangra97)
    i got 22.5 as well....
    me too...
    Offline

    13
    ReputationRep:
    In the p3 exam, what was the units for the focal length?? I put mm (i thought it was either mm or cm) but I now think it's cm...

    Posted from TSR Mobile
    Offline

    11
    ReputationRep:
    oh bloody hell for the 6 marker I put the neutron mass = 0.0005 and the electron mass = 0 I literally can't believe I did that
    Offline

    0
    ReputationRep:
    I spelled coulombs wrong but it was still recognisable do you think I'll get the mark?
    Offline

    2
    ReputationRep:
    (Original post by Lauren-x-)
    In the p3 exam, what was the units for the focal length?? I put mm (i thought it was either mm or cm) but I now think it's cm...

    Posted from TSR Mobile
    I put m

    Posted from TSR Mobile
    Offline

    2
    ReputationRep:
    (Original post by Lauren-x-)
    In the p3 exam, what was the units for the focal length?? I put mm (i thought it was either mm or cm) but I now think it's cm...

    Posted from TSR Mobile
    I put mm
    Offline

    1
    ReputationRep:
    (Original post by varun1212)
    i got 12 as well for the half life, but most people saying it's 4.5
    36/2 =18/2 =9 /2 =4.5
    I got 20.6 because if it took 36 years to go from 80g to 10g then half of the nuclei is 40g. 80g - 10g is 70, and 40/70 is 4/7. 4/7 of 36 is 20.6
    Offline

    16
    ReputationRep:
    Okay guys, it was 12 years for the half life.

    It said how long is the half life and it took 36 years for 3 half lives to occur (80 to 10), 1 half live =80/2=40, 2nd = 40/2 = 20 = 3rd = 20/2 = 10

    Right so it takes 36 years for three half life's to occur, 36/3 is 12 years. It is 12. People are getting 9 because they counted 80 as the first half life instead of 40

    Posted from TSR Mobile
    • Thread Starter
    Offline

    4
    ReputationRep:
    (Original post by twilightniamh)
    what did people put for the comparison of xrays and ultrasound? i wrote about their advantages and disadvantages but felt like it wasnt enough?? 👎
    The question did say in medicine
    Talk about
    Ionising and non ionising
    Identify bone fractures
    Prenatal Scanning
    Cause cancer
    Cure Cancer
    Removal of kidney stones
    Offline

    2
    ReputationRep:
    For the half life question did you have to write 12 years because I don't remember writing "years"

    Posted from TSR Mobile
    Offline

    1
    ReputationRep:
    (Original post by revisionsubjects)
    I got 12 for that don't know how though lol
    I think it was 12 because 80 halved 3 times = 10, and 36/3 = 12
    Offline

    0
    ReputationRep:
    (Original post by RG110man)
    I put mm
    Just looked it up, its metres (m)
    • Thread Starter
    Offline

    4
    ReputationRep:
    Name:  Screen Shot 2015-05-20 at 16.13.14.png
Views: 120
Size:  5.1 KB Focal length is in metres (m). I put that
    Offline

    4
    ReputationRep:
    someone please make an unofficial mark scheme
    Offline

    1
    ReputationRep:
    The more i think about the exams the more i think ive done bad
    Offline

    12
    ReputationRep:
    What was the kinetic energy answer? I got 0.5x0.05x12 but that makes 0.3 which surely is way to low? In the end I got 30.. If I got all of the maths questions wrong what do you think I'd get? I'm really not confident!!!!!!
    Offline

    2
    ReputationRep:
    (Original post by RG110man)
    I put mm
    It was m, but I put cm 😔
    Offline

    4
    ReputationRep:
    (Original post by morrissies)
    I think it was 12 because 80 halved 3 times = 10, and 36/3 = 12
    do you thing i'll get a mark for 3 years?
    Offline

    16
    ReputationRep:
    (Original post by Hxzel)
    For the half life question did you have to write 12 years because I don't remember writing "years"

    Posted from TSR Mobile
    No don't worry the answer box said

    .....years

    Posted from TSR Mobile
 
 
 

3,097

students online now

800,000+

Exam discussions

Find your exam discussion here

Poll
Should predicted grades be removed from the uni application process

The Student Room, Get Revising and Marked by Teachers are trading names of The Student Room Group Ltd.

Register Number: 04666380 (England and Wales), VAT No. 806 8067 22 Registered Office: International House, Queens Road, Brighton, BN1 3XE

Write a reply...
Reply
Hide
Reputation gems: You get these gems as you gain rep from other members for making good contributions and giving helpful advice.