You are Here: Home >< GCSEs

# Help with a P1 Physics Question watch

1. This might be asking a lot but could someone explain/show their working to show me how to get '2880' as the answer for question 2(c)(i)?
Paper - http://filestore.aqa.org.uk/subjects...P-QP-JUN12.PDF
Mark Scheme - http://filestore.aqa.org.uk/subjects...W-MS-JUN12.PDF
2. one escalator has the power of 4000W = 4kW

The hours in the 6 day week are: 8x6 = 48hours in the week

One escalator uses 4kw for 48 hours, so: 4 x 48 = 192kw of power in 48 hours = 192kwh

1kwh = 15 pence

192kwh = 15 x 192 =2880 pence
3. (Original post by SuchBants)
one escalator has the power of 4000W = 4kW

The hours in the 6 day week are: 8x6 = 48hours in the week

One escalator uses 4kw for 48 hours, so: 4 x 48 = 192kw of power in 48 hours = 192kwh

1kwh = 15 pence

192kwh = 15 x 192 =2880 pence
Thanks! I see where I went wrong!

TSR Support Team

We have a brilliant team of more than 60 Support Team members looking after discussions on The Student Room, helping to make it a fun, safe and useful place to hang out.

This forum is supported by:
Updated: April 4, 2016
Today on TSR

### He broke up with me because of long distance

Now I'm moving to his city

### University open days

Wed, 25 Jul '18
2. University of Buckingham
Wed, 25 Jul '18
3. Bournemouth University
Wed, 1 Aug '18
Poll
Useful resources

## Study tools

### Essay expert

Learn to write like a pro with our ultimate essay guide.

See where you can apply with our uni match tool

### Make study resources

Create all the resources you need to get the grades.

### Create your own Study Plan

Organise all your homework and exams so you never miss another deadline.

### Resources by subject

From flashcards to mind maps; there's everything you need for all of your GCSE subjects.

### Find past papers

100s of GCSE past papers for all your subjects at your fingertips.