Any Czech/Slovakian people here?

Chat for students with international ancestry and overseas students.

Announcements Posted on
Please change your TSR password 23-05-2013
IMPORTANT: You must wait until midnight (morning exams)/4.30AM (afternoon exams) to discuss Edexcel exams and until 1pm/6pm the following day for STEP and IB exams. Please read before posting, including for rules for practical and oral exams. 28-04-2013
Sign in to Reply
  1. Ivanka's Avatar
    • Peer Of The TSR Realm
    Re: Any Czech/Slovakian people here?
    (Original post by ywca)
    Jj, LNAT je vazne narocny, hlavne ta prvni cast. Ja tam mela treba clanek o historii lesnich obor, nepochopila jsem z toho ani slovo. Ale zase esej byla docela fajn, z tech temat se tam dalo dobre vybrat. Tak hodne stesti!
    Ahoj Ivčo, můžu mít prosím vlezlý dotaz? :p: Jaký conditions ti daly univerzity? Nevím, jestli má naše maturita lepší nebo horší či stejný postavení jako A-levels či jiné diplomy, každopádně mám obavy, že když mám prediktováno 11111, že to bude moje podmínka přijetí .
  2. ywca's Avatar
    • New Member
    (Original post by Ivanka)
    Ahoj Ivčo, můžu mít prosím vlezlý dotaz? :p: Jaký conditions ti daly univerzity? Nevím, jestli má naše maturita lepší nebo horší či stejný postavení jako A-levels či jiné diplomy, každopádně mám obavy, že když mám prediktováno 11111, že to bude moje podmínka přijetí .

Ahoj Ivco, vsechny univerzity mi daly podminku: an overall of 1 in Czech maturita, z cehoz jsem teda moc moudra nebyla :-) v predictions jsem mela taky 11111 a v character reference byl vysvetleno to, ze pet predmetu na maturitu je neco navic, coz dokazuje mou houzevnatost a cilevedomost nebo tak neco... Podminku jsem splnila a na muj firm choice me vzali.
  3. Life_peer's Avatar
    • Peer Of The TSR Realm
    (Original post by ywca)
    Jj, LNAT je vazne narocny, hlavne ta prvni cast. Ja tam mela treba clanek o historii lesnich obor, nepochopila jsem z toho ani slovo. Ale zase esej byla docela fajn, z tech temat se tam dalo dobre vybrat. Tak hodne stesti!
    Ďakujem Ti, snáď sa to podarí. Riešil som zatiaľ deväť otázok z testov z minulých rokov (myslím že je tam jeden z roku 2005 a dva z roku 2009) a mal som 7/9, pričom tie dva stratené body znamenali, že som nepoznal slovo v možnostiach a zdalo sa mi teda, že by to mohlo byť práve to, ktoré sa hodí. Časom urobím aj ďalšie. Za najnáročnejšie pokladám venovať sa tomu tých 60 minút. Najnovšie myslím 75 a namiesto 30 otázok bude 42. :woo:
  4. Life_peer's Avatar
    • Peer Of The TSR Realm
    (Original post by ywca)
    Ahoj Ivco, vsechny univerzity mi daly podminku: an overall of 1 in Czech maturita, z cehoz jsem teda moc moudra nebyla :-) v predictions jsem mela taky 11111 a v character reference byl vysvetleno to, ze pet predmetu na maturitu je neco navic, coz dokazuje mou houzevnatost a cilevedomost nebo tak neco... Podminku jsem splnila a na muj firm choice me vzali.
    Ozaj, ako si sa, prosím Ťa, identifikovala pri LNAT? Z toho, čo píšu, usudzujem, že občiansky preukaz neakceptujú.
  5. ywca's Avatar
    • New Member
    (Original post by Life_peer)
    Ozaj, ako si sa, prosím Ťa, identifikovala pri LNAT? Z toho, čo píšu, usudzujem, že občiansky preukaz neakceptujú.

Minuly rok ho urcite akceptovali, obcanka jim stacila.
  6. Life_peer's Avatar
    • Peer Of The TSR Realm
    (Original post by ywca)
    Minuly rok ho urcite akceptovali, obcanka jim stacila.
    Tak to je milé. Tento rok vymýšlajú, že chcú de facto jedine cestovný pas s podpisom alebo občiansky preukaz tej krajiny, v ktorej sa LNAT koná a keďže ja to budem robiť vo Viedni, nemám na výber (ostatné doklady sú pre mňa neaktuálne).

Ešte mi napadlo opýtať sa, kde si robila LNAT?
  7. ywca's Avatar
    • New Member
    (Original post by Life_peer)
    Tak to je milé. Tento rok vymýšlajú, že chcú de facto jedine cestovný pas s podpisom alebo občiansky preukaz tej krajiny, v ktorej sa LNAT koná a keďže ja to budem robiť vo Viedni, nemám na výber (ostatné doklady sú pre mňa neaktuálne).

Ešte mi napadlo opýtať sa, kde si robila LNAT?

Aha tak to je mozne, ja jsem delala LNAT v Praze, takze jsem s timhle nastesti problem nemela.
  8. Life_peer's Avatar
    • Peer Of The TSR Realm
    (Original post by ywca)
    Aha tak to je mozne, ja jsem delala LNAT v Praze, takze jsem s timhle nastesti problem nemela.
    Ďakujem Ti za informácie. Škoda, že v Prahe už nie je testovacie stredisko (podľa Pearson VUE), išiel by som tam.
  9. MJay91's Avatar
    • Benevolent Member
    Prohlížel jsem si UCAS a zajímalo by mĕ, jak jste vy, resp. váš tutor vyplnily predicted grades do tý titĕrný kolonky, kde je 5 míst na characters? Dáváte tam jenom čísla nebo jak?
  10. Ivanka's Avatar
    • Peer Of The TSR Realm
    (Original post by MJay91)
    Prohlížel jsem si UCAS a zajímalo by mĕ, jak jste vy, resp. váš tutor vyplnily predicted grades do tý titĕrný kolonky, kde je 5 míst na characters? Dáváte tam jenom čísla nebo jak?
    Můj tam dal jen čísla
  11. ivy.flower's Avatar
    • Full Member
    Ahoj, ja som slovenka a prave studujem biologiu v Edinburghu )

hehe, som rada, ze aj ini ludia sa chcu sem dostat
  12. MJay91's Avatar
    • Benevolent Member
    Zdravim. Jeste bych mel jeden dotaz. Chteli po vas unis vysvedceni ze stredni skoly? Doufam, ze ne, protoze jinak bych byl uplne v prdeli.
  13. BeritV's Avatar
    • Adored and Respected Member
    Zdravim. Jeste bych mel jeden dotaz. Chteli po vas unis vysvedceni ze stredni skoly? Doufam, ze ne, protoze jinak bych byl uplne v prdeli.
    Musis tam napsat svoje znamky za maturitu/posledni pololeti cos dokoncil v cechach, nebo oboje, pokud jeste nemas maturitu.
  14. AlexejKir's Avatar
    • Full Member
    zdarec, já jsem zacal v zaří prvák na Uni of Kent - international business takže kdyby nekdo měl nejaky dotazy,rad pomužu
  15. MJay91's Avatar
    • Benevolent Member
    Tak jak vsem vychází choices? Já uz mám tri offers za 10 dní. :cool:
  16. BeritV's Avatar

Závidím!
    já mám zatím dv? interview a jednu offer
  17. Ivanka's Avatar
    • Peer Of The TSR Realm
    Závist :mad: Já mám zatím akorát jednu rejection.
  18. MJay91's Avatar
    • Benevolent Member
    Závist :mad: Já mám zatím akorát jednu rejection.
    Tak drzim palce at je prvni a posledni!
  19. Ivanka's Avatar
    • Peer Of The TSR Realm
    Tak drzim palce at je prvni a posledni!
    Hehe, dík no Ale když se podíváš, kam se hlásím, tak uvidíš, že to je tvrdý boj...

Budeš se hlásit na nizozemský školy? A n?kam do ?R? Já už vypl?uju p?ihlášky na UC Utrecht a Roosevelt Academy (jinam se tam ani hlásit nebudu), pak chci ješt? zkusit fildy v Praze a Brn? a MatFyz
  20. BeritV's Avatar
    Hehe, dík no Ale když se podíváš, kam se hlásím, tak uvidíš, že to je tvrdý boj...

Budeš se hlásit na nizozemský školy? A n?kam do ?R? Já už vypl?uju p?ihlášky na UC Utrecht a Roosevelt Academy (jinam se tam ani hlásit nebudu), pak chci ješt? zkusit fildy v Praze a Brn? a MatFyz
    A oni na MatFyzu u?ej n?co co by t? zajímalo?
Sign in to Reply
Share this discussion:  
Useful resources
Article updates
Moderators

We have a brilliant team of more than 60 volunteers looking after discussions on The Student Room, helping to make it a fun, safe and useful place to hang out.

Reputation gems:
The Reputation gems seen here indicate how well reputed the user is, red gem indicate negative reputation and green indicates a good rep.
Post rating score:
These scores show if a post has been positively or negatively rated by our members.